Pikáns

Repülünk mama?

2021. szeptember 28. 16:11 - Mikulás Anna

2021. szeptember 24-én, pénteken házasságot kötött Mészáros Lőrinc(55) és Várkonyi Andrea(46).

 

pikans-varkonyi2.jpg

Mészáros Lőrinc, mint köztudott, Magyarország leggazdagabb embere, vagyona mintegy 480 milliárd forint, ami már az amerikai pénzpiacon is jól látható. Várkonyi Andrea ismert tévés műsorvezető, orvos. A lakodalmat az Alcsútdobozi Arborétumban, mintegy 300 vendég részvételével, újkori történelmünkben még soha nem látott költségű pompával tartották, fokozott biztonsági intézkedések mellett.

 

- Nya! Megvolt a nagy lagzi! - mondom a Gézának a kávézóban vasárnap reggel. Nem hozta lázba, még csak nem is hümmögött. Pedig a Géza azért elég tájékozott női témákban is. Komolyan! Nemcsak a csibe combja meg a mellehúsa érdekli, mint általában a férfiakat. Nem, a Gézát azt nem. Mert ha nem ilyen lenne fel sem vettük volna a Sétatéri Kutyakörbe, ahol többnyire csak nők vannak. Aztán hallva, milyen dühödt csörömpöléssel kavargatom a kávémat, csak megszólalt: - Már megint melyik hülyegyerek húzta magára a kényszerzubbonyt? Megállt bennem a levegő. Mondtam is volna, hogy jellemző, a tuskóbb férfiak így beszélnek a házasságról, pedig élni sem tudnának nők nélkül. De nem mondtam, visszanyeltem. Prózai okokból. A Gézán kívül ugyanis nem volt senki más a kávézóban, én meg annyira, de annyira beszélgetni akartam a hetedhét országra szóló lakodalomról.

- Nem valami szomszéd vagy rokongyerekről beszélek Gézám! Hanem az ország krémjéről! A Mészáros Lőrinc meg a Várkonyi Andi esküvőjéről! Meg a világraszóló lagziról. Tele van vele a média. Mi van magával? Nem néz tévét mostanában, nem netezik? Nem látta azt a sok gyönyörű luxusautót, ahogy sorban gördültek be a helyszínre?

- De. Láttam. A sok, nagy fekete autót, a fekete fóliát amivel körbekerítették az arborétumot, meg a sok fekete ruhás biztonságiőrt is, akik a a bejáratokat védték. Nekem inkább olyannak tűnt, mint egy temetés. Hát milyen esküvő az aranykám, ahol nincs ünneplő tömeg? Hm?

- Nem érezte azt a finom eleganciát? Ezt gazdagabb körökben így szokták csinálni. Így olyan sejtelmes. Ami meg a védelmet illeti, kellet is! Az a sok irigy meg gonosz ember, így is mennyi sarat dobált rájuk! Szegénykék!

- Csodálkozik aranykám? Húsz millás jegygyűrű, tíz millás esküvői ruha, lazac, polip, kaviár, homár...

- Tudja hogy beszél most? Mint az a proli, aki nagyon demagóg. Azt már nem mondja, hogy volt birkapörkölt meg pacal is, még a gyerekekre is gondoltak, nekik külön volt milánói makaróni. Sok sajttal. Mindenkinek ami kell, ízlése szerint. Meg ami jár - kinek ez, másnak meg amaz. Gondolom azt a gyönyörű pezsgőszínű esküvői csupacsipke ruhát sem látta amiben az Andrea volt, meg azt sem, hogy a Lőrinc milyen fess volt a diplomatakék öltönyében! S az az esküvői cipő! Jimmy Choo... óóóó...

babi-cipo.jpg

- Az mennyiért?

- Á, az csak félmillió. Ne mondja, hogy maga nem venné meg élete nőjének, ha! - tehetné. Azt se mondja, hogy nem rendezne ekkora esküvőt, ha! - tehetné. Azt se mondja, hogy nem hívná meg Rod Stewartot, ha! - tehetné.

- Igaza van aranykám! De! Megtenném! Csak máskor és másként! Megadnám meg én! Tudja mikor? Ha már leéltünk együtt jóban, rosszban ötven évet! Ha már az orvos feleségem meggyógyított pár száz beteg kisgyereket, én meg tisztes üzletemberként öregedtem meg mellette. Akkor, az ötvenedik házassági évfordulónkra meghívnám még Rod Stewartot is (kerül amibe kerül), kibérelném akár még a felcsúti stadiont is (kerül amibe kerül), mert ekkora sztárnak mégiscsak jár a közönség tapsa... Ingyen belépőket osztanék, mi meg ülnénk a feleségemmel a VIP páholyban, amiről világító felirat üzenné:

"Jó egészséget minden magyarnak!"

.....s mikor Rod feljön a színpadra... megfognám a feleségem kezét és megkérdezném:

- Repülünk mama? Repülünk?

 

(fotók: Várkonyi Andrea hivatalos FB oldala - nem tiltott, nem esküvői

Jimmy Choo webshop                                                

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pikans-s.blog.hu/api/trackback/id/tr7616702948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása